Matlagning som åskådarsport
/Vi tuggar chips i tevesoffan medan den svenska kockeliten friterar getkvargskuber på tid. Ju mindre vi lagar själva desto mer vill vi se på när andra gör det. Som vilken idrottsgren som helst.
Read MoreMats-Eric Nilsson är nyhetsjournalisten som hösten 2007 slog igenom som fackboksförfattare med Den hemlige kocken. Hans bästsäljande böcker har placerat de många livsmedelstillsatserna i centrum för matdebatten och påverkat såväl konsumenter som producenter. Sedan 2008 är han en flitigt anlitad föreläsare i Sverige, Norge och Finland.
Hösten 2018 kom Mats-Eric med sin sjunde bok: Château Vadå – om det okända fusket med ditt vin. Intresset kring detta blev snabbt så stort att han skapade bloggsidan chateauvadå.se och i augusti 2020 kommer med den fristående uppföljaren Nyfiken på naturvin.
Vi tuggar chips i tevesoffan medan den svenska kockeliten friterar getkvargskuber på tid. Ju mindre vi lagar själva desto mer vill vi se på när andra gör det. Som vilken idrottsgren som helst.
Read MoreSåväl fulkrogens lunchbuffé som finkrogens niorättersmeny utsätter sina gäster för ett alltmer utstuderat smakbombardemang. Men vem har sagt att det är mängden smaker som ger den största upplevelsen?
Read MoreDet finns de som hoppas att det stora och hastigt uppdykande intresset för surdegsbröd snart ska vara över. Men kanske ser vi istället början på en ny epok. Tiden efter de inplastade sötlimporna.
Read MoreDen växande konsumentopinionen mot det stora antalet tillsatser i maten tvingar livsmedelsbranschen att agera. Många tillverkare arbetar med att sanera produkter som genom den pågående debatten annars riskerar att bli svårsålda.
Read MoreMats-Eric Nilsson är nyhetsjournalisten som efter 30 år i dagspressen slog igenom som fackboksförfattare. Hans böcker Den hemlige kocken och Äkta vara, som båda handlar om fusket i matbranschen, har sammanlagt sålts i mer än 360 000 exemplar. Böckerna har placerat de många livsmedelstillsatserna i centrum för matdebatten och påverkat såväl konsumenter som producenter.